Crowdfunding Mooi Binnenveld loopt goed

In de zomer van 2017 is stichting Mooi Binnenveld gestart met een crowdfundingactie om geld te verzamelen voor 50 hectare nieuwe natuur in de Binnenveldse Hooilanden. De actie loopt volgens voorzitter Kees de Ruiter naar tevredenheid: “Inmiddels hebben we voor € 330.000,- aan toezeggingen. Dat staat voor 40 – 45 hectare natuurgrond. De actie loopt de komende maanden nog door en we verwachten het resterende bedrag ook bij elkaar te krijgen.”

Betrokkenheid bij lokale natuur

Het geld is ingezameld via inschrijvingen voor certificaten, een bijdrage van de gemeente Wageningen en enkele fondsen. De Ruiter: “We zijn vooral erg blij met het enthousiasme voor de certificaten. Er zijn veel mensen die geld ter beschikking willen stellen voor lokale natuur. Ook al komt er een grote groep uit Wageningen, we zien ook veel inschrijvingen uit Bennekom, Ede en Veenendaal. Dat is mooi om te zien, het sluit aan bij ons doel om de betrokkenheid bij lokale natuur te versterken.”

Bij de berekening van het aantal hectares is uitgegaan van een prijsindicatie voor de grondprijs van de provincie Gelderland. In de komende maanden zal de grond getaxeerd worden. Dan wordt duidelijk of het ingezamelde bedrag volstaat of dat er nog geld moet worden geleend.

Straatacties

Dankzij de initiatieven van de actieve crowdfunding-werkgroep van Mooi Binnenveld komen steeds meer mensen te weten over het natuurontwikkelingsproject en de mogelijkheid om in te schrijven op een certificaat. Zo zijn er regelmatig buurt- en straatacties en worden omwonenden uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij ze via een powerpointpresentatie geïnformeerd worden, worden er lezingen gehouden bij allerlei maatschappelijke organisaties in de regio, worden folders verspreid via boekhandels of op markten en vinden de folders in de folderkast langs de Grift nog steeds veel aftrek.

Wilt u ook symbolisch eigenaar worden van nieuwe natuur of kent u mensen die dat willen? Rob Janmaat verstrekt er graag informatie over. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-51804102 of info@mooibinnenveld.nl